Hamburg – Bremen

Jag var i Hamburg och fick för mig att göra en liten utflykt. Plockade fram appen och kollade vad som fanns. Den gamla Hansestaden Bremen dök upp tidigt i listan. Priset var 49 sek enkel resa och bussen gick inom Trettio minuter, och returer fanns det några timmar senare, då också för rimliga 49 sek. Bokade direkt, klädde mig och drog till busstationen. Bussen avgick i tid. En gråmulen dag så vyerna var begränsade denna decemberfredag.

Ankom till Bremens busstation vid ett- tiden. Fyra timmar innan bussen skulle återvända. Mitt mål var att ta del av Bremens julmarknad i gamla stan, Alterstadt. Jag började, så som jag brukar i en ny stad, på turistbyrån. Den här i Bremen, ligger lämpligt nog i järnvägsstationen, någon minut från busstationen. Väl på byrån blev jag väl omhändertagen av en kvinna som verkligen älskade sin Stad. På tv minuter hade jag all viktig information muntligt berättat inklusive exakt vägbeskrivning till julmarknaden och ett gäng lämpliga broschyrer att studera, när jag blev trött på att promenera och ville vila lite. Det fanns gott om lämpliga caféer i gamla stan.

Välpreppad traskade jag iväg till gamla stan. Julmarknaden överraskade. Efter att ha tagit del av Hamburgs utspridda julmarknader fick jag här uppleva en stor julmarknad omkring det gamla Rådhuset. Det var en upplevelse. Jag fick även koll på den berömda Roland-statyn, den som talar om att Bremen har sina stadsrättigheter. Jag måste nämna Rådhuset, ett mycket vackert hus byggt i flamländsk stil enligt Wikipedia. Vackert är det.

Två kyrkor finns i närheten. Bremer Dom, St Petri ligger till höger om du har rådhuset och Rolandstatyn framför dig. Till vänster har du vårfrukyrkan.

Nyckel är Petrus attribut. Nyckeln finns i Bremens stadsvapen och symbolen brukar anges som ett hedrande till Petrus.

Vackra St Petrikyrkan i Bremen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *